Мария Габриел предложи да помислят за експертно правителство с ясно очертан

...
Мария Габриел предложи да помислят за експертно правителство с ясно очертан
Коментари Харесай

Тошко Йорданов към ГЕРБ: Не ни разглеждайте като безусловна подкрепа

Мария Габриел предложи да помислят за експертно държавно управление с ясно обрисуван мандат, в което има освен общи цели, а и ограничения.

 

За нас по-правилно е да има постоянно определено държавно управление с повече от една партия, а министрите да бъдат специалисти в региона си. Но доста значимо е и каква стратегия ще извършва това държавно управление. Ние сме дясно мислещи в стопански проект партия. Не е добре да се върви по път, по който финансов министър с необятни пръсти. За да бъдем дружно в едно ръководство, би трябвало да има ясна стратегия във финансов проект, сподели зам.-предсеадтелят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

 

По-рано през днешния ден ГЕРБ-СДС се срещнаха и с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Нито една от двете обединения обаче не отговори твърдо дали ще даде поддръжката си за кабинет " Габриел " с първия мандат.

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше дал краен период на партиите до 15,00 часа през днешния ден да отговорят дали ще поддържат, или не. Тогава Мария Габриел ще се яви при президента Румен Радев, с цел да получи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

 

Откакто сме в политиката споделяме, че във властта би трябвало да има хора специалисти, сподели Тошко Йорданов в отговор на офертата на Мария Габриел за експертен кабинет.

 

Необходимо е съответните министри да бъдат специалисти в тази област, само че е доста значимо и каква стратегия ще извършват, сподели Йорданов. Според него държавното управление би трябвало да има по-широка поддръжка.

 

Не е добре да се върви по път, по който ще има необятни пръсти на финансовия министър и висок бюджетен недостиг, сподели той.

 

Йорданов обаче изрази запаси по отношение на договарянията на ГЕРБ-СДС с Българска социалистическа партия, защото Има Такъв Народ са десни и имали разлики във вижданията за бюджета.

 

Габриел му благодари за уточнението, което е направил за специалистите, и потвърдиха, че е нужна обществена и необятна поддръжка и кабинет с ясни прироритети.

Не ни разглеждайте като безусловна поддръжка, предизвести Тошко Йорданов. И изясни, че би трябвало да се проведат доста съществени диалози във връзка с стопанската система.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР